Mar 3, 2012

Julukan Klub-Klub Sepak Bola Inggris

Arsenal - The Gunners.

Aston Villa - The Villans.
Blackburn - The Rovers.
Bolton - The Trotters.
Chelsea - The Blues.
Everton  - The Toffees.
Fulham - The Cottagers.
Liverpool - The Reds.
Manchester City - The Citizens, The Blues.
Manchester United - The Red Devils.

Newcastle - The Magpies, The Toon Army, The Geordies.
Queens Park Rangers (QPR) - The Hoops.
Stoke - The Potters.
Sunderland - The Black Cats.
Swansea - The Swans.
Tottenham Hotspur - Spurs.
West Brom - The Baggies, Albion.
Wigan - The Latics.
Wolverhampton - The Wolves.

NB: Yang dicantumkan hanya yang bermain di Barclays Premier League musim 2011/2012.

Menurut Anda:


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...